“100 % PRODAJE U EVROPI BIĆE ELEKTRIČNA VOZILA” Vlasnik Fijata otkrio strateški plan: U Kragujevac pristiže nova oprema za ambicioznu proizvodnju

Radnici Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu, koji su radno angažovani u Stelantisovoj fabrici u Trnavi u Slovačkoj, doći će kući 23. decembra zbog predstojećih praznika. Pre povratka u Slovačku na nova tri meseca, mesec dana će raditi u fabrici automobila u Kragujevcu gde se obavljaju pripreme za proizvodnju električnog vozila koja je najavljena za 2024. godinu.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Fiat

Foto: EPA/Alessandro Di Marco, Chine Nouvelle / Sipa Press, Profimedia / Ringier

Fiat

Nova oprema za proizvodnju električnog vozila stiže u fabriku, procene su da bi tokom prvog kvartala oprema delimično trebalo da bude i instalirana, a rukovodstvo fabrike Stelanstis otkrilo je i dugoročni strateški plan.

Blic preporučuje

Stellantis je nedavno predstavio „Dare Forward 2030“, strateški plan za narednu deceniju gde navodi cilj da kompanija postane šampion industrije u borbi protiv klimatskih promena, i dostigne neto nultu emisiju ugljenika do 2038. godine.

– Stellantis će biti šampion industrije u ublažavanju klimatskih promena i postići će neto nultu emisiju ugljenika do 2038, uz smanjenje od 50% do 2030. Preuzimanje vodeće uloge u dekarbonizaciji, kao i odlučan korak napred ka cirkularnoj ekonomiji, jesu naš doprinos održivoj budućnosti – naveo je u Amsterdamu izvršni direktor kompanije Stellantis Carlos Tavares i dodao:

“Kao deo tog liderstva, biramo kurs na osnovu koga će 100% prodaje u Evropi i 50% prodaje u SAD biti baterijska električna vozila (BEV) do kraja ove decenije. Planiramo da imamo više od 75 baterijskih električnih vozila i postignemo njihovu globalnu prodaju od pet miliona vozila godišnje u 2030″.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com