5 saveta kako da vam PONEDELJAK bude OMILJENI radni dan dan!

Najgori dan u nedelji mnogima je ponedeljak, a razloga za to je mnogo. Povratak na posao, početak nove nedelje, nove radne obaveze, zadaci, itd. Mogli bismo nabrajati unedogled. Ipak, ponedeljak uopše ne mora biti grozan, a sve, zavisi od vas samih.

Blic

konkurs-za-posao

Foto: Shutterstock / RAS Srbija

konkurs-za-posao

Dakle, umesto da sami sebi stvarate pritisak već od ranoga jutra, započnite ponedeljak na što je moguće mirniji način. Ako je potrebno, ustanite malo ranije kako biste na miru popili svoju prvu jutarnju kafu i kako biste se dobro pripremili za novu nedelju i sve obaveze koje vas čekaju.

Blic preporučuje

Iako mnogi savetuju da prvo treba uraditi one najteže zadatke, probajte suprotno. S obzirom na to da je ponedeljak već dovoljno težak sam po sebi, ostavite one najteže zadatke za ostatak nedelje ili barem za popodnevne sate. Ponedeljkom ujutro radite nešto zabavnije, jednostavnije zadatke koje takođe treba napraviti, a neće vas preopteretiti.

Pronađite nešto čemu ćete se radovati

Kako biste se više radovali ponedeljku, učinite nešto što će vas usrećiti. Na primer, obećajte sami sebi da kasnije idete u kupovinu ili idite u parfimeriju ili na pauzi za ručak pojedite kolač u svojoj omiljenoj poslastičarnici. Na taj način “preživećete” ponedeljak mnogo lakše.

Promenite svoju rutinu

Da bi vam ponedeljak bio manje dosadan, nemojte dozvoliti da vam svaki dan bude isti. U svaki svoj radni dan uvedite nešto novo ili drugačije.

Nedelju iskoristite maksimalno

Da bi ponedeljak bio dobar, takođe je važno i na koji ste način proveli prethodni dan. Dakle, nedelju iskoristite do maksimuma. Uživajte, odmorite se i relaksirajte, priuštite sebi kupku ili provedite dan u prirodi. Nedelju veče iskoristite kako bi se pripremili za novu radnu sedmicu – pripremite odeću za ponedeljak, sastavite listu zadataka, itd.

Budite sami sebi na prvom mestu

Poslednja, ali nikako ne i manje bitna stvar je da bi sami sebi trebalo da budete na prvom mestu, i to ne samo ponedeljkom. Ali vreme ponedeljkom kad dođete kući s posla posebno posvetite samo sebi. Priuštite sebi kupku, pogledajte svoj omiljeni film ili idite na masažu.

Pronađite zanimljive aktivnosti i načine na koje ćete provoditi svoje vreme kroz nedelju, a koji se ne odnose samo na stvari vezane uz posao. Tu i tamo priuštite sebi spa tretman, posetite frizera, idite s dragom osobom u bioskop…aktivnosti je bezbroj, samo morate izdvojiti vreme za stvari koje vas ispunjavaju i čine srećnijom te ujedno i boljom osobom, piše Žena.hr.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com