8 predviđanja o tome KAKVE PROMENE RADNE SNAGE slede u 2023. godini

Radna snaga 2023. će nastaviti da se menja i razvija- od više hibridnih radnih politika rada do većeg fokusa na globalne kandidate za posao.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

U poslednjih nekoliko godina, preduzeća su se borila sa odlukama kao što su nuđenje stalnog rada na daljinu, stvaranje hibridnih modela rada ili zahtevanje od zaposlenih da se vrate u kancelariju, prenosi Inc.

Blic preporučuje

Preduzeća su se takođe suočila sa uticajem tihog napuštanja i “Velike ostavke”, što ih je navelo da dublje razmisle o politici zapošljavanja, beneficijama za zaposlene i time da ih zadrže.

U novoj godini, preduzeća će verovatno videti još više promena.

U nastavku ovog teksta, grupa uspešnih preduzetnika deli svoja predviđanja za neke od promena radne snage koje bismo mogli da vidimo u 2023. i kako se preduzeća tome mogu prilagoditi.

Foto: Shutterstock / RAS Srbija

Više ponuda za beneficije zaposlenih

Da bi poboljšale stope zadržavanja, kompanije će se takmičiti jedna sa drugom u ponudi najboljih paketa beneficija u 2023. godini, kaže Džon Breket, osnivač kompanije Smash Balloon LLC.

„Samo osiguranje više nije dovoljno.Zaposleni žele fleksibilno plaćeno slobodno vreme, pristup plaćenim alatima i resursima i putevima za napredovanje u karijeri. Brendovi koji nude ove pogodnosti svojoj radnoj snazi će napredovati.“, kaže on.

Dublji fokus na kulturu kompanije

Mnoga preduzeća su se poslednjih godina fokusirala na unapređenje kulture kompanije, a Bler Tomas, suosnivač eMerchantBrokera, veruje da 2023. neće biti ništa drugačija.

„Ako već nisu, više kompanija će se fokusirati na pružanje fleksibilnosti i jačanje kulture svoje kompanije“, kaže Tomas. „Oni koji to urade verovatno će uživati u lojalnim zaposlenima i većoj ukupnoj produktivnosti.

Foto: shutterstock

Veće razmatranje globalnih kandidata

Prema Diani Goodvin, osnivaču i izvršnom direktoru MarketBox-a, potražnja za fleksibilnošću će dovesti do toga da više ljudi traži mogućnosti za posao na daljinu koje ne zavise od lokacije.

(Inc/Biz Life)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com