Maloprodajni lanac doneo odluku o povlačenju susama iz prodaje

Beograd — Kompanija “Delez Srbija” je saopštila da je iz svih objekata povukla proizvod privatne robne marke “Premia susam seme” od 100 grama, proizvođača Moravka pro.


Izvor: RTS

kariphoto

kariphoto

Kako se navodi u saopštenju, “Delez Srbija” je, kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda.

“Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen oksid u proizvodu”, ističe se u saopštenju kompanije.

Iz “Deleza Srbija” pozivaju kupce koji su u proteklom periodu kupovali Premia susam seme od 100 grama u Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini, da taj proizvod, sa ili bez fiskalnog računa, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im izvršen povraćaj sredstava, prenosi RTS.

Kompanija “Delez Srbija”, kako se navodi, ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.