U novom paketu pomoći biće obuhvaćena velika preduzeća i turistički sektor; Uskoro ispitivanje porekla imovine

Vučić je novinarima preneo da je u sinoćnjem razgovoru zamolio premijerku Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog da u paket pomoći uđu i velika preduzeća, svi osim banaka i finansijskih institucija.

placanje plate penzije isplata uplata uplacivanje kredit krediti stipendije stipendija dinari dinar novac jpg

“Da osim opšte pomoći podrške, tri puta po 50 odsto minimalca za mala i srednja preduzeća, pomoć dobiju i velika preduzeća, osim banaka i finansijskih institucija”, rekao je Vučić i kao primer naveo da će i televizije Prva, N1 ili Pink moći da dobiju tu pomoć, ako žele.

Takođe, zamolio je premijerku i ministra da posebnu sektorsku pomoć dobiju turistički radnici, turističke agencije, hotelijeri, turistički vodiči – još jedan ceo minimalac.

Uskoro ispitivanje porekla imovine, biću među prvima

Vučić je izjavio  da je u toku formiranje Komisije za ispitivanje porekla imovine i zatražio da on bude među prvih 10 funkcionera kojima će biti ispitana imovina.

“Hoću da pokažem građanima koliko poštovanja imam prema njima i da budem među prvih 10 i da vide se moja imovina nije uvećala u poslednjih devet godina ni na koji način, niti imovina mojih najbližih ili daljih srodnika”, rekao je Vučić.

Istakao je da nema račune ni u jednoj stranoj banci i da ga bogatstvo ne interesuje.

“Od hobija volim da popijem dobro vino, ali sve više sam orijentisan na domaća, koja su najbolja u regionu. Mnogo ih volim i to je ono u čemu pronalazim zadovoljstvo, ne interesuju me skupa kola i avioni”, naglasio je predsednik.

Vučić kaže da i dalje vozi, kada pobegne od obezbeđenja, škodu iz 2006. godine koja je registrovana na njegovog brata, kao i da najčešće vozi ministra finansija Sinišu Malog.