Dragan Marković u Skupštini: Penzije poljoprivrednika manje od socijalne pomoći

BEOGRAD –

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković zatražio je danas da se promeni zakon o penzijama poljoprivrednika, jer neko od te kategorije izdržava četiri člana porodice sa 11.000 dinara penzije, a socijalna pomoć za isti broj članova u toj kategoriji je 16.000, i to mora da se izmeni u novom zakonu o socijalnoj karti.

Treba da se izborimo da se poljoprivredne penzije, koje su nikakve, malo povećaju. Jer, ispada da je bolje biti socijalni slučaj nego poljoprivredni penzioner, upozorio je Marković na sednici Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu predlog Zakona o socijalnoj karti.

dragan, markovic, palma,obradovic

On je ukazao i na činjenicu da predloženi zakon ne razlikuje decu iz porodica koje su socijalni slučajevi – da li imaju tri ili pet godina ili su studenti, čije školovanje košta.

Mi nismo konstatovali u zakonu ni da je vanredno stanje i mere koje zabranjuju rad ugostiteljskim objektima. Koliko je tu zaposlenih i zašto ne bi radili do 23 časa, ako poštuju mere koje su propisane, naglasio je Marković.

On je kao problem naveo i veći broj razvedenih od sklopljenih brakova i konstatovao: “Danas je to interesna ljubav – dok se ne rodi dete”.

Marković je ponovo ukazao da milion građana Srbije u više od 15 opština nema organizovan prigradski prevoz, a kao primer naveo Aleksinac, tražeći da se resorno ministartsvo uključi u to.

Ti gradonačelnici i predsednici opština nek’ ne čekaju Aleksandra Vučića da im reši, ovo je ogroman problem. To je za mene ogromno iznenađenje da u 21. veku to ne možemo da obezbedimo, naglasio je on.