IMA LI KRAJA RASTU BITKOINA? Još ih je skriveno 3 miliona i to bi mogao da bude ključ za odgovor

bitkoin 20210120 epa sascha steinbach duesseldorf Di021662369 preview

Foto: Sascha Steinbach / EPA;

Poslušajte vest preko audio fajla

Najtraženija kriptovaluta bitkoin je u prethodnom danu skočila za vrtoglavih više od 20 odsto i dostigla rekordnu vrednost od 48.000 dolara.

Kako je trenutno je u opticaju 18 miliona ovih koina, ovo tržište je, procenjuju sručnjaci trenutno vredno više od 900 milijardi dolara, pišu Novosti.


Foto: Sascha Steinbach / EPA;

Prema rečima Marka Matanovića iz firme ECD koja se kod nas bavi trgovinom kriptovalutama, jagmu investitora u najpoznatiju i najvažniju kriptovalutu sveta izazvala je vest da je kompanija Tesla kupila bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara.

– To je uticalo na povećanje interesovanja za ovom valutom – kaže Matanović.

– Iako se očekuje u narednom periodu da vrednost bitkoina ide na gore i ponovo pada, pa raste, naš tim je dugoročno optimističan kada je tržište ove valute u pitanju. Poslednjih meseci, a naročito poslednjih dana imamo rekordni broj poziva i registracija novih korisnika. Do sada je kroz naš sistem transakcija kriptovaluta prošlo više od 25.000 žitelja naše zemlje. Očekujem još veće interesovanje u narednom periodu.

Kako kaže, ostalo je joše tri miliona bitkoina neotkriveno, jer je njihov broj u startu bio ograničen. I preostali skriveni kodovi biće pušteni u narednih 120 godina.