Asocijacija menadžera: Pomoć privredi u pravom trenutku

BEOGRAD –

Srpska asocijacija menadžera ocenila je danas da je novi paket mera kao pomoć privredi za saniranje posledica pandemije virusa Kovid-19 došao u pravom trenutku, jer je sada najvažnije da se sačuvaju radna mesta, pre svega u malim preduzećima, kao i da privredna mora da krene u ekonomsku ofanzivu.

Kao najveći doprinos privredi ističe se brza i efikasna i opšta vakcinacija.

Dobri menadžeri prepoznaju se po tome što umeju da planiraju, da su disciplinovani u sprovođenju plana i da umeju dobro da pregovaraju. Potrebno je da povećamo potencijal za privatne investicije koje će doći iz privatnog sektora, izjavio je Slobodan Đinović, član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera.

plate placanje penzije isplata uplata uplacivanje kredit krediti stipendije stipendija dinari novac jpg

Država treba da se zadužuje i da što više obezbeđuje infrastrukturu i opšti rast, a mi kao privreda da dobijemo pomoć da ta naša struktura zaduženosti bude takva da nam olakša i da nam omogući što veći nivo investicija. Ukoliko budemo investirali više nego ranije, mi ćemo iz ove krize izaći jači i to je ono što nam dugoročno obezbeđuje rast, dodao je on.

Srpska asocijacija menadžera isticala je sve vreme pandemije važnost očuvanja radnih mesta.

“Mi smo imali krizu ponude u prvom momentu, kroz to smo prošli prvim paketom mera sada imamo situaciju da naziremo početak povećanja tražnje. Nove mere treba da sačuvaju naše potencijale da možemo da odgovorimo tražnji. Paketi koji će uslediti posle ovoga moraju da budu praktično diverzifikacija i portfolio različitih načina finansiranja našeg rasta i to je ono što bi trebalo da bude sada fokus u narednom periodu”, istakao je Đinović, navodi se u saopštenju.