TSMC zbog veće potražnje za 5nm čipsetima nadoknadio gubitak Huawei-jaTržište poluprovodnika trenutno ne može zadovoljiti trenutnu potražnju pa se sve više zemalja upliće u pitanje snadbevanja poluprovodnika jer je u na kraju reč o jednom od strateški važnih tržišta. Tako je nova američka administracija najavila da će se suočiti sa tom krizom, a jedan od razloga za probleme u logističkom lancu, osim veće potražnje, može biti i odnos SAD-a prema Kini, kao i sve veća upotreba poluprovodnika u auto industriji i rudaranje kriptovaluta. 

Tajvanski TSMC, koji je tehnološki i po obujmu proizvodnje najveći foundry poluprovodnika, već je rezervisao sve svoje kapacitete proizvodnje, čime je tajvanska kompanija nadoknadila očekivani gubitak prihoda gubitkom Huawei-ja kao klijenta, kojem je zbog američkih sankcija zabranjeno poslovanje sa TSMC-om. 

Analitičari procenjuju da će TSMC ove godine povećati kapitalna ulaganja za čak 60% na skoro 28 milijardi dolara. U 4. kvartalu 2020. godine, kompanija je uprihodovala 12,68 milijardi dolara uz dobit od 5,1 milijardu dolara. TSMC planira da poveća svoje proizvodne kapaciteta pa tako AsiaTimes javlja da je TSMC u procesu slanja više od 1000 inženjera u naučni kampus na jugu Tajvana gde se nalaze 5nm proizvodni pogoni čiji bi se kapacitet trebao povećati za 15%. Osim 5nm procesa, TSMC radi na pogonu za 3nm čipsete čija bi proizvodnja trebala da krene u drugoj polovini sledeće godine.