NAPUŠTA LI 500 L “SCENU” ? Koji novi model bi Fijat mogao da pravi u Srbiji

Auto, Fijat, Kragujevac

Foto: Nebojša Raus / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

Kako piše Clubalfa.it, u narednih nekoliko godina Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV bi mogli da se proizvode u Kragujevcu.

Clubalfa.it u svom tekstu dalje navodi i ovo: Kao što znamo, Stellantis ima važnu fabriku Fiat Chrysler Automobiles u Srbiji koja se nalazi u Kragujevcu. Ova fabrika je poslednjih godina proizvodila poznati model Fiata. Mislimo naravno na monovolumen Fiat 500L.


Foto: Nebojša Raus / RAS Srbija

Pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru i zato se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može praviti u ovoj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju, piše Ivan Mitić za Autoblog.rs.

U prošlosti su se već pojavljivale glasine o mogućoj zameni Fiata 500L sa varijantom Fiata 500, nazvanoj 500 Giardiniera. Ne možemo isključiti mogućnost da se u Srbiji Stellantis odluči za proizvodnju ovog modela koji doduše može da dobije drugo ime kada se konačno lansira na tržište.

S druge strane, drugi su skloni mogućnosti da u kragujevačkoj fabrici Fiat u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeepa B-SUV. U narednim mesecima Stellantis bi trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu i konačno ćemo znati koji model će biti pravljen u toj fabrici u budućnosti.