USKORO JOŠ JEDNA DEONICA AUTOPUTA Do kraja godine stiže rešenje za “čep” i kolone na Preljini

auto-put-banjaluka-doboj-01

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

Vozači su tokom produženog vikenda za Sretenje u koloni na naplatnoj rampi Preljina provodili i do dva sata.

Slaba im je uteha da za zastoj nije kriva spora naplata, već saobraćajni čep koji je nastao posle rampe, na petlji i u Čačku. U “Putevima Srbije” kažu da ovaj objekat ima dovoljno prolaza i da ne planiraju proširenje, već se nadaju da će do kraja godine problem biti rešen. Sve nade polažu u završetak deonice na “Milošu Velikom” do Požege, pišu Novosti.


“Prva sledeća naplatna stanica će se nalaziti 12 kilometara niže u odnosu na rampu Preljina, kod mesta Pakovraće. Očekujemo da će se time rasteretiti saobraćaj na naplatnoj stanici Preljina”, navode u “Putevima”.

“Ona predstavlja privremenu čeonu rampu, a posle otvaranja auto-puta i povećanja broja vozila koja su prolazila kroz nju 2019. je proširena. Prvobitno je imala četiri saobraćajne trake, a sada ima osam, od čega su tri namenjene za ulaz na auto-put, a pet za naplatu, odnosno izlaz sa auto-puta.”

U “Putevima” tvrde, prenose Novosti, da je naplatna stanica Preljina operativno sposobna da propusti i veći broj vozila na sat od onog koji je 12. i 13. februara registrovan.

“Usporenja su pravila vozila koja su prošla naplatnu stanicu i napravila zastoj na magistralnom putu za Čačak i na kružnom toku, što je dovelo do stvaranja kolona vozila koja su došla do same naplatne stanice i samim tim usporila odvijanje procesa naplate”, objašnjavaju u “Putevima”.

“Zadržavanje vozila registrovano je od izlaska iz Čačka, u smeru ka Užicu, pa unazad sve do naplatne stanice. Prolazak od tunela Brđani do izlaska iz Čačka je trajao do 120 minuta.”