Оd danas bez teretnih vozila u centru Subotice – Terminal Su počeo sa radom

Završetkom izgradnje zaobilaznice oko Subotice, takozvanog “Y-kraka”, 2019. godine, jedan deo teretnog saobraćaja je izmešten iz centra grada, ali je još uvek ostao veliki broj teretnjaka koji su zbog obaveza prema carinskoj službi, sanitarnim inspekcijama, špediterima, i dalje morali da ulaze u Suboticu.

terminal, 1

Izgradnjom logističko-carinskog centra “Terminal Su”, i taj problem je rešen, istakao je gradonačelnik Subotice, obilazeći novi objekat u društvu vlasnika kompanije Aleksandra Vasića.

“Početak rada logističkog centra u punom kapacitetu, i završetkom preseljenja svih pratećih službi, zaokružen je proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra Grada Subotice”, rekao je gradonačelnik Subotice.

“Možda i najveća funkcionalnost našeg objekta koji je napravljen je to što je on izmešten iz centra grada, a isto tako je sa druge strane postavljen blizu Y-kraka i autoputa E-75. To znači da vozila stvarno, kao što ste čuli, neće više ulaziti u naš grad, već ovde biti skrenuti sa autoputa”, objašnjava Dejan Petrović, direktor kompanije “Terminal Su”.

Višenamenski, funkcionalan objekat, koji se prostire na 30 hiljada metara kvadratnih, sa 300 parking mesta, pored toga što u njemu rade carinici, sanitarni inspektori, špediteri i brojni privredni subjekti, samim vozačima pruža kompletan komfor i svu potrebnu logostiku, od rezervih delova do servisa.