Sutra počinje isplata državne pomoći građanima: Ko se nije prijavio, ima još samo nekoliko dana

Beograd — Isplata novčane pomoći, u okviru mera za saniranje posledica pandemije, počinje sutra, kada će po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti dobiti oko 630.000 ljudi.


Izvor: B92, Tanjug

Foto: Shutterstock/ Borislav Bajkic

Foto: Shutterstock/ Borislav Bajkic

Planirano je da se isplata i ostalim građanima završi do 20. maja, a oni koji se još nisu prijavili, to mogu da urade do 15. maja.

Drugih 30 evra pomoći, građani koji su se za nu prijavili, kako je ranije najavljeno, dobiti u novembru.

“Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije”, kazao je juče ministar finansija Siniša Mali.

Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.

“Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima”, kaže Mali.

Deo pomoći iz trećeg paketa isplaćen je i juče.

“Za 1.122.787 radnika danas smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu”, kazao je juče Mali.

On je za Tanjug naveo da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih, što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.