Aerodrom Nikola Tesla: Spremni za povećanje broja putnika

Beogradski aerodrom očekuje značajno povećanje broja putnika u narednim nedeljama te je, kako je navedeno, preduzeo sve neophodne mere kako bi adekvatno ispratio povećanje kapaciteta saobraćaja i olakšao neophodne procese.

aerodrom, beg,pista

Ove sezone putnici mogu da lete na više od 100 destinacija, s obzirom da su gotovo sve linije koje su bile aktivne pre pandemije sada obnovljene, uz 16 novih destinacija i ponudu čarter letova ka najpopularnijim letnjim odredištima.

Beogradski aerodrom je takođe objavio preporuke kako da, tokom ove sezone i u skladu sa tekućim radovima na modernizaciji aerodroma, putovanje protekne što prijatnije.

Usled tekućih radova ispred i unutar terminala, jasno su obeležene privremene izmene u tokovima saobraćaja i putnika, navodi aerodrom kao i da novi parking “Tesla” na putu prema Surčinu ima kapacitet od 800 parking mesta, besplatan autobuski prevoz do/od terminala, a prva tri sata parkiranja su besplatna.

Novoizgrađeni deo terminala sa otvorenim čekaonicama i pokretnim trakama za brže kretanje putnika značajno je unapredio komfor i efikasnost aerodroma ujedno omogućivši razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika, navodi se u saopštenju.

Beogradski aerodrom takođe kaže da nova centralizovana zona za bezbednosni pregled kreirana ispred pasoške kontrole ima 10 linija za pregled putnika i prtljaga i najsavremeniju tehnologiju koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda, što ubrzava proces i štedi vreme.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com