AKCIJE FEDEX-A ZA TREN IZGUBILE 20 ODSTO Zbog pada globalne potražnje za pošiljkama očekuju 500 miliona dolara prihoda manje ove godine

Deonice FedEx-a, multinacionalne američke kompanije za distribuciju i dostavu robe, pale su danas 21%, u pretprodajnom trgovanju, prenosi Telegraf.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

To se desilo nakon što je juče, kasno uveče, gigant upozorio da će usporavanje ekonomije dovesti do toga ubeleži 500 miliona dolara manje u prihodima – od zadatog cilja.

Blic preporučuje

Slabljenje globalne ekonomije, posebno u Aziji i Evropi, naštetilo je FedEx-ovom poslovanju ekspresne isporuke.

Kompanija je saopštila da je potražnja za paketima oslabila u poslednjim nedeljama aktuelnog kvartala, preneo je wsiltv.com.

Takođe, multinacionalna kompanija je rekla da na datu situaciju reaguje smanjenjem letova i privremenim “parkiranjem” aviona, skraćenjem radnog vremena za osoblje, odlaganjem nekih planova zapošljavanja i zatvaranjem 90 kancelarija, kao i pet korporativnih prostora.

FedEx je saopštio i da će njegova prilagođena zarada za kvartal koji je završen 31. avgusta biti manja za 260 miliona dolara, ili 17%, u odnosu na godinu dana ranije, prenosi Telegraf.

Prihod je porastao za 1,2 milijarde dolara, ili 5%, uprkos tome što je promašio raniji cilj kompanije.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com