Beogradski aerodrom će moći da primi 15 miliona putnika

Goran Vesić izjavio je da će već na proleće beogradski aerodrom moći da primi 15 miliona putnika.

Izvor: Tanjug

Foto: Epa,KOCA SULEJMANOVIC

Foto: Epa,KOCA SULEJMANOVIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je francuski Vansi, koncesionar beogradskog aerodorma, do sada uložio u obnovu i izgradnju “Nikole Tesle” 150 miliona evra, od ukupno 732 miliona.

Vesić i direktor za kontinentalnu Evropu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Frederik Mondoloni razgovarali su danas o značaju koji za nastavak ekonomskog rasta Srbije imaju projekti francuskih kompanija u našoj zemlji, kao i o njihovom daljem razvoju.

Vesić je ocenio da i francuski Vansi radi odličan posao na izgradnji aerodroma “Nikola Tesla”, te da je, u skladu sa ugovorom, do sada u obnovu i izgradnju uložila 150 miliona, od 732, koliko će ukupno investirati, saopštilo je ministarstvo.

“Već sledeće godine, na proleće, beogradski aerodrom će moći da primi 15 miliona putnika, trostruko više nego danas. Samo do kraja ove godine, aerodrom će imati više od šest miliona putnika i biće, po broju putnika, ubedljivo najveći u ovom delu Evrope”, rekao je Vesić.

Ministar Vesić je istakao da radovi na izgradnji beogradskog metroa dobro napreduju i istakao doprinos koji realizaciji ovog projekta daju francuske kompanije Alstom, Ežis i RATP.

“Zadovoljstvo je videti Vas opet, da nastavimo tamo gde smo stali u Beogradu vi kao ambasador, a ja kao zamenik gradonačelnika i gradski menadžer”, rekao je Vesić Frederiku Mondoloniju.

Mondoloni je zahvalio Vesiću na svemu što je zajednički urađeno za Beograd, u vreme kada je bio u diplomatskoj službi u Srbiji, kao i za svu saradnju sa francuskim preduzećima. Preneo je da je danas u Beogradu obišao i Spomenik zahvalnosti Francuskoj, koji je obnovljen zahvaljujući zajedničkom radu i ulaganju, te podsetio da se upravo na tom mestu predsednik Francuske Emanuel Makron obratio građanima Srbije.

“Da spomenik nije bio spreman i obnovljen, ne bi možda bilo ni tako divnog uspeha posete predsednika Makrona”, rekao je Mondoloni.

Naveo je da bi bilo dobro ako bi sporazumi o radovima na beogradskom metrou bili spremni iduće godine za potpisivanje. Mondoloni je dodao i da je za francusku kompaniju Suez, projekat “Vinča” izuzetno značajan.

“Tri godine pošto sam otišao iz Beograda, sada kada dolazim, vidim da ima novih stvari, koje napreduju”, rekao je Mondoloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com