Bez ovog papira ne krećite na odmor! Evo koliko para treba izdvojiti za putno osiguranje i šta sve ono podrazumeva

Kako nam se približava sezona godišnjih odmora, pored osnovnih troškova za jedno letovanje, smeštaja i puta, velika većina naših sugrađana računa i trošak putnog osiguranja. Pored toga što se na ovaj način osigura mir pred polazak na put, putnici na ovaj na čin

.

Foto: Shutterstock / Ringier

.

Što se cena tiče, za putovanje u najpopularnije destinacije naših turista: Tursku, Egipat, Tunis, evropske zemlje i sl. četvoročlana porodica treba da izdvoji oko 3.700 dinara za osnovni paket osiguranja. Standardni paket koša oko 4.800 dinara, dok premium polisa košta oko 5.500 dinara. Suma osiguranja za sve ove polise je 30.000 evra.

Blic preporučuje

Ako se odlučite da na put krenete sami, kako biste sve vreme bili zdravstveno osigurani za istu sumu i isti period moraćete da izdvojite 1.750 dinara za osnovnu polisu, 2.250 za standard i 2.570 za premijum. Za starije putnike, one između 70 i 80 godina, osnovno osiguranje košta 4.165, sledeći je 5.400 dinara, dok za premijum treba platiti oko 6.250 dinara. Seniore koji su prebacili 80 godina sve ovo koštaće mnogo više. Za njih se polise kreću od 8.300 do 12.500 dinara.

Cene većine osiguravajućih kuća su vrlo slične i tamo gde su niže znači da je manja osigurana suma novca, a samim tim i medicinske usluge koje možete dobiti.

.

Foto: Shutterstock, Profimedia / Ringier

.

Šta sve podrazumeva putno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje obuhvata ambulantno lečenje, lekove i zavoje propisane od doktora, sanitetski materijal koji je neophodan u toku lečenja preloma ili povrede ekstremiteta (npr. gips i zavoj), radioterapiju, termoterapiju ili fototerapiju i druge slične tretmane propisane od lekara. Tu može da bude i RTG dijagnostika, bolničko lečenje osiguranika u ustanovi koja se smatra bolnicom u stranoj zemlji, koja ima dovoljno dijagnostičkih i terapeutskih kapaciteta, a lečenje se sprovodi po metodama koje su naučno prihvaćene i klinički testirane u toj zemlji. Uvek se za lečenje koristi bolnica u mestu gde osiguranik letuje ili druga najbliža odgovarajuća.

Polisa podrazumeva i troškove prevoza od strane hitne službe do najbliže bolnice ili najbližeg lekara, upućivanja u specijalizovane klinike, ako je to medicinski neophodno i propisano od lekara, operaciju zbog akutnih bolesti , kao i stomatološke usluge, ali samo u cilju olakšavanja akutne zubobolje, u iznosu do najviše 100 evra.

Većina osiguravajućih kuća sa putnikom ne želi da potpiše ugovor ukoliko su njegove odabrane destinacije, recimo, Somalija, Zapadna Sahara, Ruanda, Sudan, Kongo, Etiopija, Avganistan i Irak.

I prtljag može da bude osiguran

Pored osnovnih pokrića kao što su troškovi lečenja, hospitalizacije i operacije, mogu se izabrati i paketi koji pokrivaju osiguranje prtljaga, pomoć na putu za motorna vozila, prevremeni prekid aranžmana, kao i mnoge druge neželjene situacije tokom puta.

(izvor: Kurir.rs)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com