BEZOS NIJE VIŠE NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU Francuski milijarder IZJEDNAČIO svoje sa bogatstvom osnivača tehnološkog diva


Foto: IAN LANGSDON / EPA;

Poslušajte vest preko audio fajla

Pre manje od mesec dana, nakon što je treći put za redom u aprilu svoje bogatstvo doveo do cifre od 200 milijardi, Džef Bezos ne može više da kaže da je najbogatiji čovek na svetu.

On sada na prvom mestu ima komšiju, francuskog milijardera Bernara Arnoa, predsedavajućeg LVMH grupe, koji je u proteklih par dana uvećao svoje bogatstvo za oko 800 miliona dolara, kada su akcije njegove kompanije povećale svoju vrednost za pola procenta.

Sa druge strane Atlantika, akcije amazona su pale za oko jedan odsto u petak, što je izbrisalo 2,3 milijarde dolara Bezosovog bogatstva. Obojica imaju bogatstvo vredno 186 milijardi dolara, piše Forbs.

Samo na trenutak, Arno je bio za otprilike 100 milijardi dolara bogatiji od Bezosa. Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Pre dve i po godine, sredinom decembra 2019. Arno je za dlaku pretekao Bezosa.

Obojica su “teži” za oko 76 milijardi dolara, i njihovo bogatstvo raste uporedo sa rastom cena akcija njihovih kompanija. Od početka godine akcije LVMH su porasle za 21 odsto, tri puta više od sedam odsto rasta Amazonovih akcija.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com