BIĆE JOŠ SUBVENCIJA ZA EKO-VOZILA: Borba za čistiji vazduh prioritet

ZA rešavanje problema vozila sa evro 3 motorima potrebno je vreme i o tome će morati da se pita struka. Ekomobilnost je jedan od načina da se borimo za čistiji vazduh i jedna od temeljnih tačaka Zelene agende Vlade Srbije.

БИЋЕ ЈОШ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕКО-ВОЗИЛА: Борба за чистији ваздух приоритет

Foto: Tanjug/AP

To je danas izjavila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović na otvaranju dvodnevne manifestacije “Ekomobilnost”.

Ona je istakla da je Vlada pokazala da želi da brine o aerozagađenju i to ne samo kroz subvencije građanima od 120 miliona dinara za kupovinu ekovozila.

– Bilo je mnogo skepse, ali kada smo sakupili 300 zahteva, videli smo da je naša ideja dobra – istakla je ministarka. – Zbog velikog interesovanja građana ministarstvo je obezbedilo još 10 miliona dinara za podršku kupovini hibridnih i elektriličnih vozila.

Ona je najavila da će i sledeće godine biti subvencija za njih i izrazila nadu da će se ubrzati procedura za njihovo dobijanje. Lane je, kako navodi, potrošeno svega 30 odsto sredstava za pomoć pri kupovini hibridnih i elektro vozila, dok su ove godine planirane subvencije utrošene već početkom trećeg kvartala. Ona je navela da sada lokalne samouorave treba da planiraju svoje potrebe za infrastrukturom koja će podržati ekomobilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com