“BLIC BIZNIS” SAZNAJE OVO SU NOVE CENE GORIVA Evo koliko ćemo narednih 7 dana plaćati dizel i benzin

Kako “Blic Biznis” saznaje, litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 220 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 180 dinara za litar.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Ako uporedimo sa prošlom nedeljom, kada je maksimalna cena dizela bila 216 dinara, a goriva evropremijum BMB 95 maksimalnih 175, što znači da je dizel poskupeo 4 dinara, a benzin čak 5.

Zabrana izvoza

Vlada Srbije nedavno je donela odluku o ukidanju zabrane izvoza dizela iz zemlje, dok je uredba o zabrani izvoza goriva produžena do 31. oktobra.

Cena nafte u svetu

Cene nafte su danas stabilne i kreću se na jučerašnjem nivou. Cena barela na londonskom tržištu je jutros iznosila 94,55 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio na 89,10 dolara.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com