“Blic” test: Isprobali smo novi vivo telefon koji nosi oznaku “lite”, ali slobodno može da izađe na crtu konkurenciji

Polako, ali sigurno, sve više se upoznajemo sa onim što je kompanija vivo planirala za ovu godinu. Da imaju velika očekivanja pokazala je i premijera novog modela X80 Lite 5G koji se nameće kao jedna dosta dobra opcija u srednjoj kategriji gde je konkurencija i najžešća.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

vivo X80 Lite 5G

Foto: Ringier

vivo X80 Lite 5G

Brojke koje prate ovaj telefon su dosta dobre. vivo X80 Lite 5G pokreće MediaTek Dimensity 900 SoC uparen sa 8GB RAM, ima 6,44-inčni displej i selfi kameru od 50MP. Ali, krenimo redom.

vivo X80 Lite 5G

Foto: Ringier

vivo X80 Lite 5G

Najpre, dizajn. U pitanju je pregledan i upečatljiv telefon, naročito ukoliko se opredelite za Sunrise Gold verziju, model čija pozadina menja boju. vivo je iskoristio Fluorite AG staklo koje su sami razvili tako da telefon dinamički menja nijansu zadnje maske iz zlatne u crvenkasto-narandžastu, kada je izložen sunčevoj svetlosti ili ultraljubičastom osvetljenju. Mi smo pak isprobali nešto diskretniju crnu verziju koja takođe ostavlja dobar utisak tokom korišćenja, bez zadržavanja otisaka prstiju. Inače, telefon ima tanko kućište od 7,79 mm i težine je samo 177 grama.

vivo X80 Lite 5G

Foto: Ringier

vivo X80 Lite 5G

Displej ima 6.44 inča. Stopa osvežavanja ekrana je 90Hz a AMOLED displej ima rezoluciju od 2404 x 1080 piksela uz 1300 niti osvetljenja što je sasvim ok za korišćenje u svim vremenskim prilikama, bilo da ste na jakom dnevnom svetlu ili nekoj zatamljenoj prostoriji.

Zanimljivo je, kada već spominjemo displej, da je ispod njega smeštena selfi kamera od čak 50MP baš kao i senzor za otisak prsta.

Svakako, akcenat je na glavnoj kameri koja je trostrukai predstavlja kombinaciju tri sočiva – 64MP glavno, 8MP ultraširokougaono i 2MP za makro fotografije. Takav raspored piksela i sočiva radi dosta dobar posao. Fotografije su sasvim zadvoljavajuće, ne zatevaju neku dodatnu obradu a posebno se ističu opcije kod snimanja video zapisa. Naime, X80 Lite 5G ima novu funkciju Vlog Movie koja poboljšava iskustvo snimanja nudeći, između ostalog, video šablone. koliko se na primer koristi prednja kamera, onda nudi Multi-Style Portrait sa brojnim filterima, tako da je ceo sistem snimanja i fotografisanja podređenim sadržajima za društvene mreže.

vivo X80 Lite 5G

Foto: Ringier

vivo X80 Lite 5G

Veliki plus kod ovog modela je dosta izdržljiva i pouzdana baterija sa 4500mAh i brzim punjenjem, tako da je to nešto što vas neće opterećivati tokom svakodnevnog korišćenja – od 1% do 61% puni se za samo 30 minuta.

Kada se podvuče crta, tokom kraćeg testa novog vivo telefona, malo je toga što mu se može zameriti i okarakterisati kao nedostatak, naročito kada se u obzir uzme da je u pitanju telefon koji košta 55.000 dinara. Taj luveni odnos cene i kvaliteta ovde je i te kako dobro izbalansiran.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com