BMW navodno planira velike promene: Nova Serija 6 stiže 2026. godine, ukida se model XM?

Tekst objavljen: 10.07.2024 16:00        

Ove promene potvrđuju pojedinci iz industrije delova i dileri

BMW navodno planira velike promene: Nova Serija 6 stiže 2026. godine, ukida se model XM?

BMW priprema značajne promene u svojoj liniji automobila, uključujući uvođenje novih modela i elektrifikaciju postojećih opcija. Prema izveštaju Autonews-a, BMW planira povratak Serije 6 2026. godine u obliku kupea i kabrioleta, dok će istovremeno ukinuti Seriju 8, a možda i Seriju 4.

Ove promene potvrđuju pojedinci iz industrije delova i dileri.Jedan od dilera je navodno potvrdio razvoj nove Serije 6, navodeći da “mainstream automobili jesu popularni, ali treba da imamo i nišne automobile… BMW pokušava da se uskladi sa onim što kupci traže.”

Nova Serija 6 će se bazirati na BMW-ovoj Cluster arhitekturi koja podržava benzinske motore, hibride i električna vozila (EV).Potpredsednik AutoForecast Solutions-a, Sem Fiorani, veruje da BMW želi da doda više električnih vozila, a ne još jedno vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem.

“Kupei i kabrioleti su modeli manjeg obima proizvodnje, ali njihov karakter orijentisan na performanse dobija na značaju sa elektrifikacijom”,rekao je Fiorani.”Preostali modeli u liniji će biti u velikoj meri hibridni kako bi se smanjile emisije i održale tradicionalne BMW performanse.”

Što se tiče modela XM, BMW planira da ukine ovaj model, a potpuno električna verzija ovog crossovera neće biti proizvedena.Ovo vozilo je trebalo da krene u proizvodnju 2028. godine, ali analitičari lanca snabdevanja kažu da BMW nema planove za naslednika XM-a nakon što se njegova proizvodnja završi. Ipak, promene u industriji mogu dovesti do prilagođavanja ovih planova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com