Brza pruga Beograd – Novi Sad spremna u martu

U saopštenju navode i da će dinamičko testiranje uraditi specijalizovana kompanija DBST (Deutsche BahnSystemtechnik), i to na deonici Beograd Centar – Stara Pazova.

“To znači da će komercijalna eksploatacija brze pruge od Beograda do Novog Sada biti tehnički omogućena u martu 2022. godine, odnosno nešto duže od četiri i po godine od kako je početkom radova na tunelu Čortanovci počela izgradnja pruge za velike brzine”, istaknuto je u saopštenju.

brza, pruga, bg, sp, ns

Ističu i da 2022. godinu započinju radovima na rekonstrukciji i modernizaciji ukupno 450 kilometara pruga.

U saopštenju se navodi i da će pruga Niš – Brestovac biti završena do juna 2023. godine, uključujući i izgradnju osam novih armirano-betonskih mostova, na mestu postojećih koji će biti uklonjeni”, čime će tapruga biti osposobljena za brzine do 120 kilometara na sat.

U proteklih sedam godina završena je rekonstrukcija ukupno 227 kilometara magistralnih i 529 kilometara regionalnih pruga, odnosno ukupno oko 750 kilometara pruga u Srbiji.

U toku je priprema dokumentacije za modernizaciju i rekonstrukciju još oko 720 kilometara magistralnih pruga u Srbiji, što treba da se realizuje u narednih nekoliko godina.

Reč je, kako navode Infrastrukture železnica Srbije, o prugama Sićevo – Dimitrovgrad, sa obilaznicom oko Niša, Stalać – Đunis, Valjevo – Vrbnica na barskoj pruzi, obilaznica Beli Potok – Vinča – Pančevo, Resnik – Velika Plana – Niš – Preševo – državna granica sa Severnom Makedonijom, kao i Stara Pazova – Šid.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com