“CELSIUS” POČEO DA PRODAJE STABILNE NOVČIĆE Da li će ovaj pokušaj da stvore likvidnost uroditi plodom?

Jedan od najvećih svetskih zajmodavaca kriptovaluta “Celsius Network” podneo je zahtev za prodaju svojih stabilnih kovanica (kripto valuta bez volatilnosti), u pokušaju da stvori likvidnost za finansiranje svojih operacija.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Kompanija sa sedištem u Nju Džerziju namerava da proda svoje trenutne i sve buduće stabilne kovanice koje može da dobije, po potrebi za finansiranje slučajeva iz poglavlja 11 u sudskom dokumentu.

Blic preporučuje

Foto: shutterstock

Zahtev je podnet Sudu za stečaj SAD, južnom okrugu Njujorka, a ročište je zakazano za 6. oktobar na kome će se razgovarati o predloženoj prodaji, navodi se u dokumentu.

“Celsius” je u julu podneo zahtev za bankrot u Njujorku, nakon što je zamrznuo povlačenja i naveo kao razlog “ekstremne tržišne uslove”, prenosi Rojters.

“Celzius” trenutno poseduje 11 različitih oblika stabilnih kovanica, sa ukupno oko 23 miliona dolara.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com