Cena jedan ETH: Prva NFT poslovna zgrada prodata u Njujorku

Tržište nekretnina cveta i u virtuelnom svetu.

Izvor: gradnja.rs

Ilustracija: Shutterstock/Immersion Imagery

Ilustracija: Shutterstock/Immersion Imagery

Jedan programer iz Njujorka kupio je ovih dana prvu NFT poslovnu zgradu u Velikoj jabuci, „smeštenu“ na uglu 44. zapadne i 37. ulice na Mehnetnu, zbog čega je dobila naziv „44W37“, prenosi portal gradnja.rs.

Ovaj token od 4.700 kvadratnih metara služi kao digitalno bogatstvo koje ukazuje na transformaciju načina na koji dizajniramo, gradimo, radimo i monetizujemo svoje prostore samo „jednim klikom“.

Zgradu od 16 spratova kreirala je kompanija za Integrated Projects, koja je povezala svet nekretnina i i metaverzum.

NFT, blokčejn i kriptovalute

Ovaj NFT je prodat za jedan eterijum (ETH) što iznosi oko 1.300 dolara.

Ali šta je zapravo NFT? NFT-ovi su nepromenljivi tokeni izdati na blokčejnu koji predstavljaju nešto što je jedinstveno.

Koriste se prvenstveno za prodaju digitalnih proizvoda, kao što su umetnost ili muzika, koristeći kriptovalute poput ETH-a ili Ethereuma, koje rade kao kriptografski medij razmene preko računarske mreže.

Nekretnine trenutno imaju dva oblika: NFT fizičke nekretnine koje se mogu učiniti NFT-om kroz tokenizaciju, te NFT virtuelne nekretnine koje predstavljaju komad zemlje unutar digitalnog carstva, kako često nazivaju metaverzum.

Vlasnici mogu da kreiraju, poseduju, obavljaju transakcije i monetizuju svoju digitalnu imovinu bez muke oko prenosa vlasništva nad imovinom. To znači da neko prodaje/kupuje slike, 3D skenove, planove, virtuelne obilaske i izveštaje o lokaciji umesto fizičke imovine.

Sa NFT-om, proces transakcije je pojednostavljen, omogućavajući kupcu da preuzme vlasništvo nad nekretninom u roku od samo nekoliko minuta.

„NFT-ovi mogu uštedeti vlasnicima vreme, troškove i koordinaciju uključene u ponovno stvaranje tačnih postojećih uslova njihovog fizičkog prostora tako što će slikati sliku fizičkih karakteristika zgrade na nivou ankete – arhitekturu, opremu i mehanizaciju“, rekli su iz Integrated Projects za ArchDaily.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com