Četiri lekcije uspešnih ljudi: Uz pomoć ovih knjiga Džonatan je postao milioner sa 37 godina

Promenio sam način na koji mislim o svojim finansijama. Investirao sam u nekretnine, otpočeo mali biznis i na kraju postao milioner sa 37 godina – priča Džonatan Sančez, suosnivač sajta “Parent Portofolio”, koji ima za cilj da nauči porodice kako da se obogate i odgoje finansijski odgovornu decu.

Uz pomoć ovih knjiga Džonatan je postao milioner sa 37 godina

Foto: Shutterstock / Ringier

Uz pomoć ovih knjiga Džonatan je postao milioner sa 37 godina

Džonatan navodi da su mu životne lekcije iz knjiga pomogle da ostvari svoje ciljeve brže, pogotovo kada su mu ukazivale na to da ne pravi greške drugih.

Ovo su četiri knjige koje su njemu pomogle da se obogati, navodi Cnbc.

“Bogat otac, siromašan otac”

Najveća lekcija: Bogatstvo je više u vezi sa vremenom nego sa novcem.

Kijosaki je preduzetnik koji je napisao 27 knjiga o ličnim finansijama, pojašnjava Sančez. U gore pomenutoj knjizi, on sugeriše da treba da preusmerimo naše misli sa “Ne mogu to da priuštim”, na “Kako mogu to da priuštim?”.

Promena perspektive ga je izazvala da potraži rešenja za svoje prepreke, umesto da misli da je nešto jednostavno nemoguće savladati.

Foto: Shutterstock / Ringier

“Bogatstvo je više u vezi sa vremenom nego sa novcem”

– Verovao sam da se bogatstvo odnosi na to koliko novca osoba stvara. Sada vidim da je u pitanju koliko vremena novac može da kupi – priča Sančez.

“Mit o preduzetništvu”

Najveća lekcija: Vi želite da radite na svom biznisu, a ne da budete zaglavljeni u njemu.

Majkl Gerber je poslovni trener i preduzetnik. U svojoj knjizi kaže da je najveća greška koju vlasnici biznisa prave to da prihvataju previše zadataka, koji dovode do izgaranja, pojašnjava Sančez.

“Milioner investira u nekretnine”

Najveća lekcija: Novac pojačava ono što već jeste.

Geri Keler je osnivač jedne od najvećih firmi za nekretnine na svetu. U svojoj knjizi on tvrdi da novac ne čini ljude zlim. U stvari, pojačava ono što čovek već jeste.

Ukoliko čovek ima lošu naviku trošenja, više novca će ih verovatno dovesti u iskušenje da troše još više.

“Poslednja lekcija”

Najveća lekcija: Ne plašite se da preuzmete akciju.

“Dok sam čitao knjigu ‘Poslednja lekcija’ pojavila se zajednička nit: nikada se nije plašio da proba nešto novo. Uzeo sam k srcu ovaj savet”, kaže Sančez o autoru knjige Rendu Paušu.

Dalje pojašnjava da preuzimanje akcija znači da se ne plašite razočaranja.

– Jedne godine sam analizirao preko 50 nekretnina, dao sam pet ponuda samo da bih pobedio ponude drugih investitora. Ali ne vidim svoje pogrešne korake kao neuspehe. Svaki neuspeh koji sam doživeo pomogao mi je da stvorim bogatiji i srećniji život – zaključuje ovaj milioner.

(Izvor: CNBC)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com