Da li se Volkswagen sprema da ugasi Seata?

Tekst objavljen: 01.11.2022 15:20        

Ako bismo birali najzapostavljeniji brend unutar Volkswagen Grupe, to bi najverovatnije bio Seat, pa ne čudi da se budućnost španske kompanije dovodi u pitanje

Da li se Volkswagen sprema da ugasi Seata?

Ipak, šef Volkswagena smatra da Seat ima perspektivu.

Nedavno je zabeležen uspeh sa lansiranjem marke Cupra, a paralelno je ponuda proširena krosover modelima, pa je španski brend privukao mlađu klijentelu i ušao u neko mirnije razdoblje.

Slično misli i Thomas Schafer, prvi čovek Volkswagena, ali ni on nije siguran kakva je dugoročna budućnost ovog brenda. „Nećemo ubiti Seat. Ali moramo odlučiti o njegovoj budućnosti. Još uvek radimo na planu za Seat, ono što znamo je da je siguran do 2028. ili 2029. On je ulazni model za mlađe kupce i igra važnu ulogu u Evropi, posebno u Španiji, Velikoj Britaniji i Austriji“, izjavio je Schafer u intervjuu za britanski Autocar.

Schafer ne krije kako budućnost vidi u Cupri koja će osetno brže krenuti putem elektrifikacije. Seat će ipak morati da pričeka da baterije dodatno pojeftine, kako bi snažnije krenuo u tom smeru. Do tada mu ostaju isključivo plug-in hibridi, a postoji i mogućnost da Seat postane takozvani brend mobilnosti i da nudi jeftina gradska vozila u najam.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako piše Index.hr, Seat se sada definitivno nalazi u nezgodnoj situaciji. Ako opstane kao masovni proizvođač automobila, tu će se kositi sa Škodom, dok je na polju razigranih mladalačkih i sportski nastrojenih modela Cupra već preuzela primat. Lako bi moglo da se dogodi da Seat jednostavno postane suvišan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com