“DANAS NEMA GRAĐEVINSKOG RADNIKA BEZ POSLA” Samo na jednom koridoru radi ih 2.000, a aktivno je 80.000 gradilišta

Foto: MGSI, Đorđe Krstić / Ustupljene fotografije

Poslušajte vest preko audio fajla

– U ovom trenutku, od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje gradimo i projektujemo, najintenzivniji radovi se izvode na Moravskom koridoru gde svaki dan imamo preko 2.000 radnika, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska рadova na mostu preko Južne Morave na trasi Moravskog koridora.

“Na Moravskom koridoru polako ulazimo u završnu zonu radova od Pojata do Kruševca, a otvorili smo radove i na delu od Adrana do Mrčajevaca. Svima je već jasno da je Srbija najveće gradilište u ovom delu Evrope. Mi danas praktično nemamo nezaposlenog građevinskog radnika, svako može da nađe posao na jednom od 80.000 gradilišta, koliko ih sada ima aktivnih u Srbiji“, rekao je Momirović.

Foto: MGSI, Đorđe Krstić / Ustupljene fotografije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zajedno je sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem obišao radove na mostu preko Južne Morave koji se nalazi na deonici autoputa od Pojata do Kruševca, u sklopu Moravskog koridora.

Ministar Momirović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio se radnicima i predstavnicima kompanije „Behtel Enka“, ljudima iz nadzora, kao i timu Koridora Srbije na čelu sa direktorom Antićem. Na ovoj trasi gravitira oko pola miliona ljudi, a ministar Momirović je dodao da će ovaj auto-put omogućiti da se uradi nešto o čemu se nekada samo sanjalo – da se spoje Zapadna Srbija sa regionom centralne Srbije i da se spoji Kruševac sa Čačkom.

Foto: MGSI, Đorđe Krstić / Ustupljene fotografije

„U ovom trenutku, bez ikakve dileme Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji.Juče je bilo ovde angažovano 2.265 radnika, sa 885 jedinica mehanizacije. U potpunosti je otvorena trasa u delu od Pojata do Kruševca, gde radimo na 77 različitih gradilišta. Najznačajnije je 10 mostova i 3 nadvožnjaka“, kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Moravski koridor je od izuzetnog značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com