Deca i internet, kako ih zaštititi, ali i razumeti njihovo interesovanje za tehnologije

Bez obzira na godine, tehnološki jaz između roditelja i dece uvek postoji. Za razliku od dece, mnogi roditelji nisu bili izloženi pametnim telefonima od rođenja, niti su imali prilike da školske knjige zamene tabletima, a čak I da jesu, edukacija na ovom polju je izuzetno važna.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Roditelji i deca

Foto: Wavebreak / Profimedia

Roditelji i deca

Zato će mnogima koristiti besplatni online kursevi namenjeni roditeljima, o bezbednom prisustvu na internetu, prhvatanju novih tehnologija i pravilnom usmeravanju dece za njihovo korišćenje.

Jelena Holcer, Katarina Jonev i Milan Petrović vode polaznike kursa kroz svet dečijeg i roditeljskog uma, novih tehnologija i medijske pismenosti. Odgovaraju na nedoumice o izazovima i lažnim vestima koje dolaze sa interneta i na na pitanja koja roditelji svakodnevno postavljaju: kako da u digitalnom svetu svoje dete prate, razumeju, usmeravaju i uče.

Jednom upisani kurs ostaje trajno dostupan i polaznici mu se uvek mogu vraćati, nastavljati da gledaju kada god imaju vremena, a na kraju završetka svake celine dobijaju i eSertifikat.

Sve lekcije su u video formatu, na srpskom jeziku, a prate ih: skripta, radni materijal, kvizovi i vežbe. Zainteresovni roditelji se mogu već danas upisati besplatno na sajtu Krojačeve škole.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com