Deka kupio magičnu prostirku, pa preminuo! Porodica u šoku: “Prodavac traži da mu se plati dug od 83.000 dinara”

Nije prvi put da najstariji građani nasedaju na priče trgovaca koji samo žele da im uzmu novac. Sve više čujemo za slučaje da penzioneri potpišu ugovor i kupe “magične” prostirke, posteljine i dušeke po ceni koja nekada prelazi 10.000 dinara.

Deka kupio magičnu prostirku, pa preminuo

Foto: shutterstock

Deka kupio magičnu prostirku, pa preminuo

Penzioneri su na meti dobro obučenih i veštih trgovaca, koji im uvaljuju razne proizvode po nerealnim cenama.

Blic preporučuje

Jedan deka naseo je na priču ovih prodavaca, s njima potpisao ugovor, ali je nažalost preminuo i sada ti prodavci od njegove porodice traže da im uplate pare u celosti za prostirku sa magnetima ili u četiri rate.

– Otac je uzeo neku prostirku sa magnetima na rate i preminuo je, sada prodavac traži da mu se isplati odjednom. Da li on ima pravo na to i da li da se obratim kod nekog advokata? Da li se takav dug otpisuje pošto sve to ide preko PIO fonda – upitao je jedan čovek u grupi “Pravna pomoć”.

Kako je objasnio ostatak duga je 83.000 dinara.

– Moram ići da pogledam taj ugovor, znam samo da su kontaktirali majku i traže ili u četiri rate da platimo ili sve odjednom – naveo je on.

Neki korisnici su ga savetovali da dugove plate, dok je bilo i onih koji smatraju da bi trebalo da konsultuje advokata.

(Kurir)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com