Devet od deset Italijana planira da se odrekne restorana, odmora i odeće

Tekst objavljen: 25.09.2022 18:00        

Kako bi izašli na kraj s velikim računima za energiju, moraće da smanje potrošnju

Devet od deset Italijana planira da se odrekne restorana, odmora i odeće

Dobar deo Italijana planira da smanji potrošnju u narednim mesecima, kako bi mogli da izađu na kraj sa ogromnim računima za energiju, pokazalo je istraživanje Ipsosa, urađeno za potrebe italijanskog poslovnog udruženja “Confesercenti”.

Prema istraživanju,73% Italijana je reklo da ima poteškoća ili da, jednostavno, nije u stanju da se nosi sa povećanjem računa za energiju.

U međuvremenu, da bi platili svoje račune, 92% ispitanika je reklo da planira da smanji potrošnju,počevši od restorana, barova, odmora i odeće.

“Senka visokih računa i inflacije proteže se preko Božića i nadalje. Smanjenje kupovne moći domaćinstava će se pretočiti u naglo usporavanje potrošnje”, navodi “Confesercenti” u svom izveštaju o rezultatima istraživanja, napominjući daočekuje pad potrošnje od 2,5 milijardi evra u trećem kvartalu ove godine,u odnosu na isti period 2021, piše RT.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija očekuje da će preduzeća, posebno u uslužnom sektoru, biti pogođena zajedno sa domaćinstvima, “jer se nalaze stisnuti između povećanja troškova električne energije i gasa i usporavanja potrošnje”.

Cene gasa u Evropi nastavljaju da rastu, ainflacija je u Italiji u avgustu dostigla 8,4%, što je najviše u poslednjih 36 godina. Takav ishod je podstaknut povećanjem cena energenata (44,9% u odnosu na 42,9% u julu) i prerađene hrane (10,5%).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com