Đedović: Novac za tri puta više energetski ugroženih kupaca

Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović izjavila je danas da je u budžetu od ove godine opredeljen trostruko veći iznos sredstava za energetski ugrožene kupce nego prethodnih godina.

Dubravka Đedović

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Dubravka Đedović

“To bi trebalo da pomogne da 190.000 energetski ugroženih kupaca da izmire svoje račune za gas, struju ili grejanje. To predstavlja tri puta više građana nego prethodnih godina. Apelujem na građane da provere da li imaju mogućnost da ostvare to pravo u lokalnoj samoupravi, veoma brzo ga ostvare i ostvare mogućnost da već od sledećeg meseca plaćaju račune i do 50 odsto umanjene”, rekla je Đedović na sednici Skupštine Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Ila Mihajlovskog iz PUPS-a.

Blic preporučuje

Više novca za energetski ugožene kupce

Foto: Shutterstock / Ringier

Više novca za energetski ugožene kupce

Dodala je da je to sveobuhvatna aktivnost koju sprovodi Vlada Srbije da pomogne ugroženim građanima koji ne mogu ili imaju poteškoća da izmire svoje račune, a u okviru kojih mogu biti i penzioneri.

“Proširili smo kriterijume za građane koji mogu da steknu taj status pa tu može da udje, prema proširenim kriterijumima, i veći broj seoskih domaćinstava. Ovim programom obuhvaćena su i domaćinstva koji su korisnici socijalne novčane pomoći, dečji dodatak, korisnicni uvećanog dodatka za tudju negu i pomoć i da lica iz te kategorije automatski ostvaruju taj status samo ako predaju zahtev nadležnom organu u jedinici lokalne samouprave”, rekla je DJedović.

Dodala je da su povezani i sa Ministarstvom za rad da bi kroz socijalne karte mogli da ubrzaju taj proces.

“Mi iz meseca iz meseca vidimo da se broj gradjana koji koriste ovu pomoć povećava”, rekla je Đedović

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com