DOK META I AMAZON OTPUŠTAJU, TIK TOK ZAPOŠLJAVA Kineski gigant je upravo otvorio konkurs za 1.000 novih inženjera u SAD

Veći deo Silicijumske doline se bori sa zamrzavanjem zapošljavanja i otpuštanjem, dok TikTok planira da nastavi da prima nove zaposlene. Video aplikacija ostaje posvećena svom cilju da zaposli skoro 1.000 inženjera u Mountain View kancelariji.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

tiktok kombo v2 foto RAS Shutterstock Tanjug AP

Foto: Shutterstock, Tanjug / AP / RAS Srbija

tiktok kombo v2 foto RAS Shutterstock Tanjug AP

Ovaj specifičan cilj zapošljavanja povezan je sa ciljem kompanije da obezbedi da podaci o američkim korisnicima budu nadgledani od strane tima sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama usred nadzora u Vašingtonu zbog veza kompanije ByteDance sa Kinom.

Blic preporučuje

Izvršni direktor TikTok-a Šou Ci Čev potvrdio je da kompanija i dalje zapošljava tokom prošlonedeljnog obraćanja na Blumbergovom forumu nove ekonomije u Singapuru, kao odgovor na temu otpuštanja u drugim tehnološkim kompanijama, uključujući Meta i Amazon.

“Uvek smo bili oprezniji u pogledu zapošljavanja. U ovoj fazi našeg rasta, mislim da je naš tempo i ritam zapošljavanja baš pravi za nas”, rekao je Čev.

Foto: Shutterstock, Tanjug / AP / RAS Srbija

Meta i Amazon otpuštaju zaposlene

Poslednjih nedelja, Meta je saopštila da otpušta 11.000 zaposlenih širom kompanije, Tviter je otpustio otprilike polovinu svog osoblja pod novim vlasnikom Ilonom Maskom, a Amazon je potvrdio da je započeo velika otpuštanja.

Sadašnji i bivši čelnici kompanija rekli su da su se prebrzo širile, posebno tokom pandemije, pošto su potrošači promenili svoj način života. Sada se iste tehnološke kompanije suočavaju sa smanjenjem potražnje i ukidanjem hiljada pozicija dok se ekonomski uslovi ruše i strahovi od recesije rastu.

Promena u oblasti zapošljavanja u Silicijumskoj dolini mogla bi da pomogne TikToku dok želi da smiri kritičare i učvrsti svoju poziciju u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i dok radi na širenju u nove kategorije proizvoda.

TikTok-ov portal za karijeru trenutno navodi više od 4.000 globalnih pozicija, iako nije jasno koliko se često ažurira sajt za zapošljavanje. U oktobru, kada su neki od početnih izveštaja o zamrzavanju zapošljavanja i drugim merama za smanjenje troškova počeli da se pojavljuju iz Silicijumske doline, TikTok je dospeo na naslovnice navodeći brojne nove pozicije u vezi sa e-trgovinom koje su, čini se, ukazivale da želi da stvori logističke i skladišne mreže u SAD.

“Još uvek zapošljavamo tempom za koji mislimo da odgovara globalnim izazovima sa kojima se suočavamo”, rekao je Šou Ci Čev na konferenciji prošle nedelje.

(Izvor: BizLife, CNN)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com