EPS demantuje; bager za “Radljevo” plaća 35 miliona evra

Beograd — “Elektroprivreda Srbije” demantuje netačne navode Demokratske stranke, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Izvor: B92.net

Foto: EPS

Foto: EPS

EPS ukazuje da je nabavka rotornog bagera za kop “Radljevo” sa montažom ugovorena po ceni od 35.489.827 evra u otvorenom postupku javne nabavke.

“Podaci iz tenderskog procesa su javni i svi zainteresovani mogu da ih provere na portalu javnih nabavki. Tokom postupka nabavke ispoštovane su sve procedure, a očigledno je da se izvorima DS pričinilo dodatnih tri miliona evra”, navodi se u saopštenju EPS-a.

Kako se dodaje, na tender su 1. jula 2021. godine dostavljene dve ponude i ugovor je dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji čine Energotehnika – Južna Bačka, renomirana nemačka kompanija Tisenkrup (Thyssenkrupp Industrial Solutions A.G), kao i domaće firme ATB FOD Bor, Fabrika železničkih vozila Želvoz, Preduzeće Euro – Metal Ub, Feromont inženjering Beograd, Goša montaža, Logo centar Vrbas, DOO IT inženjering Beograd, Elektromontaža Kraljevo, Vatrosprem inovacije Beograd i BPP Group Beograda. Druga ponuda od poljske kompanije iznosila je 45 miliona evra i odbijena je kao neispravna jer je bila veća od procenjene vrednosti nabavke.

Foto: EPS

Foto: EPS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com