EU uvela široku zabranu: Pooštrena ograničenja za Ruse

Evropska unija je uvela široku zabranu pružanja kripto usluga Rusima u okviru svoje osme runde sankcija koje su odobrene u četvrtak.

Izvor: Tanjug

Foto: artjazz/Shutterstock

Foto: artjazz/Shutterstock

Novom merom su pooštrena ograničenja koja su bila na snazi od aprila 2022, piše Raša tudej.

“Postojeća ograničenja za kripto imovinu su pooštrena zabranom svih novčanika za čuvanje kripto imovine, računa ili kastodi usluga, bez obzira na iznos sredstava u novčaniku (ranije je bilo dozvoljeno do 10.000 evra)”, navodi se u saopštenju za javnost na sajtu Evropske komisije.

Nakon što su Viza i Masterkard napustile rusko tržište ranije ove godine i neke banke isključene iz međunarodnog bankarskog sistema SVWIFT, kriptovalute, posebno stejbkoin USDT, postale su jedan od najpopularnijih načina za Ruse da transferišu novac u inostranstvo.

Operateri kripto usluga sa sedištem u EU možda će morati da prekinu obradu transakcija s Rusima, osim ako klijenti nisu rezidenti 27-članog bloka, piše Forbs Rusija.

Kripto platforme izvan EU mogle bi da slede taj primer, upozorio je Forbs Rusija.

Nakon što je EU u aprilu uvela ograničenje kripto imovine za ruske građane na 10.000 evra, platforma Bajnens, registrovana u SAD, jedna od najpopularnijih berzi među Rusima, usvojila je istu meru, dodaje RT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com