Evo koliko su zapravo veliki tehnološki giganti (INFOGRAFIKA)

Poslušajte vest preko audio fajla

Nije tajna da je vrednost tehnoloških giganata na tržištu eksplodirala u poslednjih nekoliko godina, ali je svakako teško shvatiti obim i veličinu tih promena.

Kroz probijanja na tržištu, pametnu diverzifikaciju sredstava i transformaciju proizvoda u servise, Epl, Majkrosoft, Amazon i Gugl su premašili tržišnu kapitalizaciju od 1,5 biliona dolara.

Kako bi bolje razumeli ove brojke, Mekkiper je uporedio tržišnu kapitalizaciju ovih tehnoloških giganata i BDP nekoliko zemalja, prenosi vizualkapitalist.

EPL


Foto: visualcapitalist.com / screenshot

Da je zemlja Epl bi se najverovatnije nalazio u G7. Tržišna kapitalizacija, veća od 2,1 biliona dolara, Epla je veća od BDP-a 96 odsto zemalja u svetu.

Samo 7 država ima veći BDP od vrednosti Epla.

Majkrosoft


Foto: visualcapitalist.com / screenshot

Sa tržišnom vrednošću od 1,9 biliona, Majkrosoft bi se, u slučaju da je zemlja, nalazio na 10. mestu, ispred Brazila, Kanade, Rusije i Južne Koreje.

Fejsbuk


Foto: visualcapitalist.com / screenshot

Fejsbuk sa svojom vrednošću od 939 milijardi dolara, izmiče ekonomijama Holandije, Sjedinjenih Arapskih Emirata, Turskoj…

Amazon


Tech-Giants-Countries-GDPs-Amazon

Foto: visualcapitalist.com / screenshot

Tech-Giants-Countries-GDPs-Amazon

Iako se veći deo ekonomije prestravio pandemije korona virusa, Amazon je uspeo da izvuče najviše benefita za sebe.

Sa onlajn prodajom čija je potržanja drastično skočila, tržišna vrednost Amazona se popela na 1,7 biliona dolara, što ga čini većim od 92 odsto ekonomija u svetu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com