GEJTSOVA FONDACIJA IZDVAJA 1,27 MILIJARDI DOLARA Cilj da se finansijska pomoć iskoristi za rešavanje problema nejednakosti širom sveta

Fondacija Bila i Melinde Gejts najavila je novu finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od 1,27 milijardi dolara za rešavanje problema siromaštva i društvenih nejednakosti.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Tanjug/AP

To je objavljeno na kraju dvodnevnog događaja Fondacije na kojem je učestvovalo preko 300 mladih kreatora promjena iz celog sveta.

Blic preporučuje

Ova najava stiže nakon što je Fondacija u svom godišnjem izveštaju navela da gotovo svaki pokazatelj ciljeva održivog razvoja UN-a nije na putu za njihovo ciljano postizanje do 2030. godine, prenosi Investitor.me.

U izveštaju su istaknute mogućnosti za ubrzanje napretka ulaganjem u dugoročna rešenja i inovativne pristupe ukorijenjenim pitanjima, uključujući siromaštvo, socijalnu nejednakost i klimatske promene.

Dvodnevna manifestacija u Linkoln centru u Njujorku poklopila se sa godišnjom sednicom Generalne skupštine UN, primećuju američki mediji.

“Ova sedmica je naglasila hitnost izazova s ​​kojima se suočavamo i obećanja održivih rešenja koja spašavaju i poboljšavaju živote”, rekao je izvršni direktor Fondacije, Mark Suzman.

“Možemo se vratiti na pravi put ka ciljevima, ali to će zahtevati novi nivo saradnje i ulaganja iz svakog sektora. Zato naša fondacija značajno pojačava posvećenost pomaganju u suočavanju s krizama sada i osiguravanju dugoročnog uticaja na kritične determinante zdravlja i razvoja“, dodao je.

Kopredsedavajuća Fondacije, Melinda Frenč Gejts je podsetila da su na prethodnom sastanku razgovarali o tome “kako najdobronamerniji programi mogu produžiti nejednakosti ako zajednice do kojih žele doći nisu uključene u proces”.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com