GENEKS KULA PO TREĆI PUT NA PRODAJU Početna cena petina procenjene vrednosti: 15.000 kvadrata, 28 poslovnih prostora…

Do nove javne prodaje Geneks kule odnosno Zapadne kapije Beograda doći će početkom februara, a početna cena biće 834,6 miliona dinara što je petina procenjene vrednosti. U dokumentu stečajnog upravnika Generaleksporta (Genexa) u stečaju koji je objavio beogradski Privredni sud navodi se da je prodaja planirana za 6. februar.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

To će biti treći pokušaj prodaje ove zgrade, jer u avgustu, kada je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila oglas, nije uspela da pronađe kupca za zgradu Geneksa. Nije bilo ponuđača na javnom nadmetanju za poslovni deo Zapadne kapije Beograda – Geneks kule, koja je tada ponuđena po početnoj ceni od 1,46 milijardi dinara.

Blic preporučuje

Prethodni javno nadmetanje za Geneks kulu, koje je održano 23. maja, proglašeno je neuspelim pošto do 16. maja niko nije uplatio ni depozit, niti je predao bankarsku garanciju. Početna cena tada je bila 2,09 milijardi dinara.

Kula je u vlasništvu bivše kompanije Generaleksport koja se bavila međunarodnom i unutrašnjom trgovinom, hotelijerstvom, ugostiteljstvom i vazdušnim saobraćajem. Na nekada najmoćniju spoljno-trgovinsku kompaniju Jugoslavije danas podseća samo ova zgrada sa svojih 35 spratova i 135 metara visine. Na prodaju je samo jedna kula, dok druga pripada stanarima.

Foto: Dejan Briza / RAS Srbija

Na javnom nadmetanju je bilo ponuđeno 28 poslovnih prostora ukupne površine od blizu 15.000 kvadrata, prostorije između 27. i 37. sprata čija ukupna površina iznosi 1.450 kvadrata, garaža od oko 9.000 kvadrata, kao i 10 “garažnih prostora” površine 6.445 kvadrata.

(Izvor: Euronews Srbija/Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com