Goldman Saks: Amerika tone u recesiju

Goldman Saks grupa povećala je verovatnoću recesije u SAD na 35 odsto u narednih godinu dana, zbog neizvesnosti u pogledu ekonomskog uticaja bankarskog sektora.

Izvor: Tanjug

Ekonomisti predvođeni Janom Hacijusom iz te investicione grupe povećali su svoje procene o izgledima za recesiju sa prethodne verovatnoće od jedan prema četiri, nakon kolapsa Banke Silicijumske doline (SVB), prenosi Blumberg.

Stopa poslovne aktivnosti rasta Goldman Saksa i dalje je pozitivna, a njihova poslovna aktivnost u februaru prosečno je prelazila polovinu i dostizala do 52 odsto.

Realna procena Goldman Saksa o zapošljavanju ukazuje na blag porast stope otpuštanja, koja je i dalje niska i iznosi 1,2 odsto, dok je razlika između broja radnih mesta i radnika smanjena, ostala iznad nivoa od dva miliona ljudi, procenili su ekonomisti.

Globalni investitori postali su izuzetno osetljivi na finansijske promene, a strahovi su dalje produbljeni krizom poverenja u banku Kredi Svis (Credit Suisse). Kao odgovor, trgovci svopovima su izneli očekivanja za smanjenje kamatnih stopa od Federalnih rezervi unapred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com