“Građani plaćaju 20 odsto realne cene struje, 80 posto subvencioniše država”

U saradnji sa Jugoslovenskim rečnim brodarstvom, železnicom i drumskim saobraćajem biće obezbeđeno snabdevanje energentima, izjavio je ministar Momirović.

Izvor: Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je posle sastanka sa rukovodstvom JRB-a zamolio građane da se ponašaju odgovorno i u potrošnji struje i budu solidarni.

“Nisam siguran da li su građani dobro shvatili. Cenu struje danas subvencioniše država u iznosu od 80 posto. Plaća se 20 posto realne cene, a 80 posto plaća država”, rekao je on.

Poručio je da su svi potencijali države mobilisani da bi se obezbedilo stabilno snabdevanje Srbije, kako bismo bolje prošli od ostalih zemalja u regionu, a možda i u Evropi.

“Molim građane da se ponašaju odgovorno. Da budu rame uz rame sa svojom državom. Da štede energiju. Samo tako mogu da obezbede nastavak investicija i ekonomskog rasta”, poručio je Momirović.

On je istakao će sa JRB-om, železnicom i drumskim saobraćajem biti obezbeđeno snabdevanje energentima.

“Ali cene struje su otišle u nebo. Moramo zajednički da budemo solidarni. Održiva potrošnja energenata je ključna u narednom periodu. Ključna je i za nastavak investicija, ekonomskog rasta. Jedinstvo nam je potrebnije nego ikada”, rekao je on.

On je istakao da je rečni saobraćaj ključan za snabdevanje Srbije energentima, pre svega ugljem.

“Nastavićemo intenzivno komunikaciju. Moramo da obezbedimo energetsku stabilnost naše države, a bojim se da ćemo morati da pružamo podršku i regionu na isti način kao kada je bila aktuelna korona kriza”, rekao je on.

Izvršni direktor JRB Mladen Grujić rekao je da je poseta iskorišćena da bi ministra upoznali sa aktivnostima kompanije na transportu uglja za potrebe Srbije.

“Informisali smo ga o poslovanju kompanije i razvojnim planovima i svemu što je interesantno za državu. Nadamo se da je ova poseta tek početak naše još bolje i tešnje saradnje, u obostranom interesu, i rešavanju svih problema transporta roba na Dunavu”, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com