Grenel Šoleu: Šta je sa ispunjenjem zahteva, Priština vas ignoriše

utorak, 19.09.2023,  13:19 -> 13:41

Izvor: Tanjug

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas specijalnog savetnika Stejt departmenta Dereka Šolea da li je rekao predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana i da moraju da budu raspisani lokalni izbori na severu Kosova i Metohije.

Ričard Grenel  je reagovao na Šoleovu objavu na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, u kojoj on navodi da je u razgovoru sa Vjosom Osmani na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku zatražio da se Priština hitno angažuje u dijalogu sa Beogradom.

“Da li ste joj rekli da izbori moraju da budu raspisani? A šta je sa zahtevom za formiranje Zajedinice srpskih opština”, napisao je Grenel na platformi X.

Ukazao je da je Šole već izneo te zahteve, ali da ih je Priština ignorisala.

“Vaše reči su bla, bla, bla. Ovo govorite već godinu dana. Ovaj zahtev ste izneli 3. juna. Oni vas ignorišu”, poručio je Grenel.

Šole je prethodno saopštio da je u Njujorku razgovarao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani o deeskalaciji napetosti na Kosovu i Metohiji i “hitnom uključivanju u dijalog koji se vodi uz posredništvo EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom”, što je, kako je naveo, “ključno za regionalnu stabilnost i evrointegracije”.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com