Hajde da razbijemo pet najčešćih zabluda o ličnom budžetu, a jedna se tiče i kredita

Tekst objavljen: 03.08.2022 17:55        

Zablude su ono što nas uvek sprečava da napredujemo, a takva je situacija i kada su u pitanju naše finansije

Hajde da razbijemo pet najčešćih zabluda o ličnom budžetu, a jedna se tiče i kredita

Ne dozvolite da vas zablude drže u mraku ili u strahu. Za tako nešto zaista nema potrebe. Naročito ako bi kao rezultat mogli da imate više para i, samim tim, lagodniji život. Pritom, mogli biste sebi da priuštite više nego u ovom trenutku.

Često pričamo o tome kako vođenje ličnog budžeta pomaže da osvestite svoje finansijske navike i, posledično, imate više novca. Međutim, postoje zablude o vođenju ličnog budžeta koje i dalje sprečavaju veliki broj ljudi da se posveti svom novcu.

Zato ćemo se danas potruditi da razbijemo pet najčešćih zabluda o ličnom budžetu, od čega se jedna odnosi i na kredite.

Zabluda br. 1: Vođenje ličnog budžeta uzima mnogo vremena

Netačno. Popisivanje troškova će vam oduzeti svega nekoliko minuta dnevno, ako to radite redovno. Videćete da će vam ova aktivnost brzo preći u jednu gotovo neprimetnu naviku.

Zabluda br. 2: Lični budžet mora da bude vrlo detaljan

Potpuno netačno. Ovo najviše zavisi od toga da li ste i sami detaljni ili niste. Ukoliko jeste, pravite tabele i redovno ih popunjavajte – neće ništa škoditi. Ukoliko pak, niste detaljni po prirodi – biće dovoljno da u jednoj svesci nacrtate nekoliko kolona i u njih upisujete potrebne podatke. Ne morate uopšte da imate mnogo kategorije, dovoljno je samo da pratite rashode kako vama najviše odgovara.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zabluda br. 3: Ako planiram budžet više neću moći da budem opušten sa svojim parama

Potpuno suprotno od toga. Planiranje budžeta će vam omogućiti da se opustite sa novcem koji ste odredili za izlaske, putovanja ili neki drugi oblik zabave. Moći ćete da “lumpujete” do poslednjeg dinara koji ste za to odvojili.

Nažalost, ova zabluda nas najčešće dovodi do…

Zabluda br. 4: Ja ne moram da pišem, znam uvek gde i na šta trošim

Ozbiljno? Ovo možda možete znati ako trošite manje od 10 ili 15 hiljada mesečno, pa čak ni tada ne možete znati do “u dinar”. Čak i da je zaista tako, lakše je pisati, a sigurno da i dobro znate onu narodnu o pametnom i zapisivanju…

Zabluda br. 5: Kredit će mi samo napraviti dodatne probleme

Ukoliko ne promenite loše finansijske navike – onda je ovo tačno. Ali, ako iskoristite neke dobre savete o ličnim finansijama i promenite neke loše navike, kredit vam može biti itekako dobra pomoć da, na primer, vratite neka prethodna dugovanja i započnete novu stranicu svojih ličnih finansija.

Tražite keš kredit ili kredit za refinansiranje kako biste popravili svoje finansije? Ili vam je potreban stambeni kredit? Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas, jer vam pomaže da nađete najpovoljniji kredit koji vi lično možete da dobijete.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com