ИДФ завршиле двонедељни напад на Шеџају; Француска забринута због напада на школу у Гази

четвртак, 11.07.2024,  05:50 -> 06:01

Извор: РТС

Сукоб Израела и Хамаса – 280. дан. ИДФ саопштиле да су завршиле свој двонедељни напад у насељу Шеџаја у граду Гази, током којег је срушено осам главних тунела и убијено више од 150 наоружаних људи. Министар одбране Израела Јоав Галант наводи да је постизање договора о таоцима, уз војну операцију у Гази за уништавање Хамасових способности, достојна, исправна и неопходна ствар.

ИДФ завршиле двонедељни напад на Шеџају; Француска забринута због напада на школу у Гази ИДФ завршиле двонедељни напад на Шеџају; Француска забринута због напада на школу у Гази

Израелска војска саопштила је да је извела низ војних акција на територији Либана. На северу је испаљено 30 ракета, док је авион ИДФ погодио локацију Хезболаха у централном делу Либана.

Два израелска цивила погођена су у ракетном нападу на Голанску висораван.

У исто време, завршен је двонедељни напад у насељу Шеџаја у граду Гази, током којег је срушено осам главних тунела и убијено више од 150 наоружаних људи.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху рекао је америчком изасланику да је посвећен обезбеђивању споразума о прекиду ватре у Гази, под условом да се поштују црвене линије Израела.

Министарство спољних послова Француске забринуо је извештај у којем је наведено да је израелска ракета пала на камп у јужној Гази, где су се цивили окупили да гледају фудбалску утакмицу у школи.

Нови британски министар спољних послова Дејвид Леми позвао је на тренутни прекид ватре у Гази и ослобађање свих талаца, рекавши да рат траје “предуго“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com