Investitori čekaju nove podatke o inflaciji i sednicu FED-a: Na Volstritu blagi rast indeksa, ali trgovanje oprezno

Na Wall Streetu su u utorak berzanski indeksi porasli, nadoknadivši gubitke od prethodnog dana, ali trgovalo se oprezno dok ulagači čekaju nove podatke o inflaciji i sednicu čelnika Feda. Dow Jones ojačao je 0,03 posto, na 33.573 boda, dok je S&P 500 porastao 0,24 posto, na 4.283 boda, a Nasdaq indeks 0,36 posto, na 13.276 bodova.

Rast indeksa na Volstritu

Foto: Seth Wenig / Tanjug/AP

Rast indeksa na Volstritu

Jučerašnjim rastom indeksi na Wall Streetu su nadoknadili gubitke od prethodnog dana, no trgovalo se oprezno jer nije bilo vesti koje bi mogle jasnije usmeriti tržište.

Jučerašnjim rastom indeksa nadoknađeni gubici

Foto: shutterstock

Jučerašnjim rastom indeksa nadoknađeni gubici

Ulagači ne žele rizikovati dok ne vide nove vesti o kretanju inflacije u SAD-u, koje bi mogle uticati na odluke čelnika američke centralne banke na sednici sledeće nedelje.

Analitičari u anketi Reutersa procenjuju da su potrošačke cene u maju blago pale na mesečnom nivou, ali temeljna stopa inflacije verovatno će ostati povišena.

Ulagači se nadaju da bi to moglo navesti Fed na stopiranje u procesu podizanja kamatnih stopa.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com