Исклизнула вагон-цистерна са сумпорном киселином између Борске Слатине и Заграђа

субота, 22.06.2024,  19:56 -> 21:44

Извор: Танјуг, МУП

Вагон-цистерна са оба обртна постоља, товарена сумпорном киселином, исклизнула је између Борске Слатине и Заграђа. Нема опасности по становништво и животну средину, саопштили су надлежни.

Композиција је у свом саставу имала 18 вагон-цистерни у власништву компаније “Еликсир” Шабац, а само је једна исклизнула. Траса путање била је из Бора за Прахово, саопштило је предузеће “Србија Карго”.

На лицу места се налазе екипе МУП-а и ватрогасаца, као и заједничка комисија “Инфраструктура железница Србије” и “Србија Карго”, која ће утврдити узрок ванредног догађаја. На овој деоници пруге, саобраћај је тренутно у прекиду.

Дачић: Нема опасности по људе и животну средину

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је екипа Сектора за ванредне ситуације утврдила да нема опасности по људе и животну средину након што је један вагон теретне композиције воза, који је превозио сумпорну киселину, исклизнуо са шина.

“Приликом исклизнућа са шина једног вагона теретне композиције воза, који је превозио сумпорну киселину према Прахову, у близини места Заграђе код Бора, екипа Сектора за ванредне ситуације је путем детектора утврдила да нема регистрованих гасова опасне материје, односно сумпорне киселине, тако да нема опасности по људе и животну средину”, рекао је Дачић, саопштио је МУП.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com