Iz nacionalnog LID projekta 210 miliona za užičke ulice …

Užice – Novi asfalt stavljan je i minulih predizbornih dana na dotrajale užičke ulice, što za kampanje postaje uobičajeno. S tim što će se nakon izbora, sudeći po najavama nadležnih, zahuktati ovi radovi. Štaviše, tokom sezone rekonstruisaće se ovde četiri duge gradske ulice, a na ostalim u gradu i selima postaviti oko 50 kilometara novog asfalta. Razlog za takav zamah je, navodi se, snažna podrška države ovdašnjoj putnoj infrastrukturi sredstvima nacionalnog LID projekta.

Iz gradskog budžeta, kako je objavio sajt grada, sada se finansiraju radovi u nekoliko užičkih područja i seoskim mesnim zajednicama: asfaltira se deo Ulice Stanoja Glavaša i kreće u Đačkoj i Volujcu, izvode radovi na sanaciji usled nevremena oštećenih puteva u Lunovom Selu i Sevojnu, nastavljaju započeti poslovi u Ravnima i Karanu… A uz podršku države obaviće se kompletna rekonstrukcija Ratarske, Gradske, Banjičke ulice, kao i Ulice Norveških interniraca.

Po izjavi gradskog većnika Miodraga Petkovića, to su važni poduhvati za građane i zbog toga grad sve više novca izdvaja u tu svrhu. – Želimo da sve delove Užica razvijamo ravnomerno, a ako uporedimo kako je pre nekoliko godina izgledalo Krčagovo i kako izgleda sada, onda je jasno čemu težimo. Siguran sam da će uz sve što je planirano takav slučaj biti i sa naseljima Terazije i Turica. Ovde ćemo uskoro završiti i novo dečje igralište, a podsećam da je kroz Turicu nedavno završena rekonstrukcija putnog pravca Sinjevac–Stapari. Poslove nastavljamo, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i tako će biti do kraja sezone – rekao je Petković ističući, pored ulaganja iz gradskog budžeta, pomoć države kao ključnu:

– Dobijamo značajnu državnu podršku u iznosu od 210 miliona dinara za rekonstrukciju važnih ulica u našem gradu. Tu pre svega mislim na četiri pomenute duge ulice, čija će rekonstrukcija biti urađena u okviru nacionalnog LID projekta.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com