Još niste isplanirali odmor: I dalje imate vremena – sa malo matematike možete da SPOJITE SLOBODNE DANE ZA NOVU GODINU I BOŽIĆ i da napravite pravi odmor

Novogodišnji praznici su nam sve bliži, paraktično nas par dana deli od Nove godine i Božića. Mnogi razmišljaju kako da najbolje iskoriste neradne dane, i da ih spoje kako bi napravili mini odmor. Ukoliko, još uvek niste odlučili kada je najbolje da uzmete odmor, mi smo izračunali kada je pravo vreme za to.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Kada govorimo o prvoj polovini godine januar je najidealniji mesec za odmor. Spajanjem Nogodišnjih i Božićnih praznika, sa dobrom idejom i sa malo “matematike” može se dobiti odmor i do 10 dana. Dobra računica, posebno na ruku ide roditeljima sa školskom decom imajući u vidu i da su oni na odmoru tokom predstojećih praznika.

Blic preporučuje

Poslednji dan u godini 31. decembar je subota i već tada mogu da započnu praznici. Neradni dani su 1. 2. i 3. januara i to ako spojimo već je 4 dana odmora. Radni su 4. januar, zatim 5. i 6. i onda dolazi neradan 7. januar odnosno Božić koji pada u subotu. Posle Božića, prvi radni dan je 9. januar (ponedeljak).

Praktično od 31. decembra do 9. januara ima deset dana i toliki odmor je moguće dobiti kombinacijom neradnih dana, dana vikenda i samo 3 radna dana koja možete uzeti od odmora.

Neradni dani u januaru

Foto: neradni-dani.rs / screenshot

Neradni dani u januaru

U drugom mesecu u godini očekuje nas još jedan državni praznik. Naime, 15. i 16 februara u Srbiji praznuje se Dan državnosti. Neradni dani po pravilu su 15. i 16. februar (sreda i četvrtak).

Ovo je takođe odlična prilika za uzimanje mini odmora ili produženog vikenda. S obzirom da su neradni dani sreda i četvrtak, spajanjem ova dva dana sa petkom i vikendom može da bude sjajna prilika za odmor.

Neradni dani u februaru

Foto: neradni-dani.rs / screenshot

Neradni dani u februaru

Uskrs nam stiže u aprilu, a sa njim i slobodni dani. Svakog zaposlenog za Uskrs sleduju 4 neradna dana. 14. 15. 16. i 17 aprili ove godine rezervisani su za Vaskrs, a vi ponovo možete da spojite još par dana i napravite dobar odmor za sebe i svoju porodicu.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com