KAKO SE PRIJAVITI ZA 5.000 DINARA? Svi detalji nove državne pomoći za mlade – postupak brz i jednostavan

Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Prijava mladih će biti moguća od 1. do 15. decembra.

Blic preporučuje

Pitanje isplate ove novčane podrške biće regulisano posebnim zakonskim rešenjem, koje priprema Ministarstvo finansija, a mehanizam prijave će, kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Postupak biti isti kao i za prethodne pomoći države za mlade koje su bile ove godine. U februaru i junu već dva puta država je davala pomoć mladima od 16 do 30 godina.

To znači da će link za prijavu biti otvoren 1. decembra u ponoć, a svi će moći da se prijave na sajtu Uprave za trezor.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu.

To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Za ovaj novac treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi ili drugi put pomoć a još nemaju 30 godina, sada po automatizmu dobiti i 5.000 dinara.

U prvoj krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

Isplata trećeg kruga pomoći za mlade se između 19. i 25. decembra, piše Telegraf Biznis.

“Država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije”, rečeno je u Ministarstvu finansija.

(Telegraf Biznis)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com