Kako zaraditi od neupotrebljivog automobila?

Veliki broj vozača kojima su četvorotočkaši u centru interesovanja, teško se odvaja od svojih ljubimaca, čak i kada je očigledno da je vreme za to došlo. Ipak, važno je prepoznati kada automobil predstavlja opterećenje više nego što pričinjava zadovoljsvo i pronaći način da se pozdravite sa njim. 

Kada uz to uspete i da zaradite, znajte da ste izvukli maksimum i načinili pravi korak. Zarada od neupotrebljivog automobila predstavlja sjajnu novčanu podlogu za kupovinu novog modela automobila. 

Veliki broj iskusnijih vozača odlučuje se da svog četvorotočkaša prepuste agencijama koje otkupljuju sve vrste polovnih automobila, a to predstavlja samo jedan od pravih poteza koji će vam doneti mnoštvo benefita. 

U narednim redovima pisaćemo upravo u kojim slučajevima je najbolje rešenje otkup automobila, koje su druge opcije za zaradu od neupotrebljivog automobila i kada zaista možemo reći da je vozilo neupotrebljivo. 

Kada je vreme da se pozdravite sa starim i kupite novi automobil? 

Kada za neki automobil kažemo da je neupotrebljiv, osim u slučaju havarisanog vozila, to nije uočljivo na prvi pogled. Pojedini automobili za nekoga su neupotrebljivi, dok bi ih neka druga osoba vozila godinama. 

Primera radi, ukoliko ste vlasnik popularnog mikroautomobila – Smarta, a vaše domaćinstvo čini više od dva člana, ovo vozilo sa dva mesta za sedenje neće vam biti od velike koristi. Iako je auto u ispravnom stanju, najbolja opcija je da kupite vozilo koje će koristiti čitavoj porodici. 

Još jedna situacija koja vam govori da je vreme da kupite novo vozilo jesu česti kvarovi, velika ulaganja u popravke, nemogućnost vožnje na dalje destinacije i slično. 

Nova pravila – pooštreni pravilnik o izduvnim gasovima 

Kao što smo već pomenuli, mnogim vozačima teško je da se odvoje od svog četvorotočkaša u kojem su proveli brojne nezaboravne trenutke i prešli hiljade kilometara. 

Međutim, konstantnim napredovanjem automobilske industrije, na tržištu se pojavljuju brojna vozila koja se mogu pohvaliti novim funkcionalnostima, te gotovo da “pregaze” vaše staro vozilo i ono vremenom postaje neupotrebljivo. 

U tom smislu pomenućemo zakon o saobraćaju u kojem se uvode određena pravila koja će predstavljati prepreku vozačima starih automobila. Naime, najverovatnije je da će od jula tekuće godine na snagu stupiti pooštreni pravilnik o emitovanju izduvnih gasova koji je najavljen pre tri godine. Ovaj pravilnik će poslati u zaborav veliki broj vozila.

Ako ste vlasnik starog vozila, postoji verovatnoća da nemate mogućnost da rešite problem emitovanja izduvnih gasova, ili da je regulisanje ovog problema iziskuje velike novčane sume, te je neisplativo. 

Naš savet je da se u pouzdanoj agenciji za registraciju vozila i tehnički pregled raspitate o tome da li vaše vozilo ispunjava sve uslove i da li može da prođe tehnički pregled. 

Naš savet je da pratite vesti i eventualne promene u vezi sa novim pravilnikom kako biste se pripremili za nadolazeće promene.

Otkup automobila – optimalno rešenje za havarisano i staro vozilo

Nakon što smo se nakratko dotaklli pitanja kada je vreme da se rešite starog i kupite novo vozilo, pomenućemo opciju za koju se odlučuju mnogi vozači. Reč je o već pomenutom otkupu automobila. 

Ako se odlučite za ovu opciju, savetujemo da odaberete pouzdanu agenciju za otkup automobila koja će u kratkom roku odgovoriti na vaše zahteve i dati vam optimalnu ponudu prilikom besplatne procene automobila. 

Agenciji je u potrebno dostaviti marku i model automobila, godište, vozno stanje, zapreminu i tip motora, pređenu kilometražu i slikati spoljašnji i unutrašnji izgled automobila. 

Ako je vaše vozilo havarisano, odaberite agenciju za otkup koja će po vaše vozilo doći sopstvenom šlep službom, kako ne biste morali da gubite novac i vreme u ovom procesu. 

Izuzev otkupa havarisanih vozila, agencije za otkup vozila nude i otkup polovnih automobila u voznom stanju, otkup delova za automobile, otkup neregistrovanih vozila i sl. 

Iskusni vozači neretko se odlučuju za ovu opciju, s obzirom na to da je sav posao prepušten profesionalcima i da postoji mogućnost zarade bez mnogo truda. 

Ukoliko je auto u voznom stanju – pronađite kupca

Izuzev otkupa vozila – gde se o vašem automobilu brine tim stručnjaka, još jedna opcija za koju se odlučuju mnogi vozači jeste direktna prodaja zainteresovanim kupcima. 

Ovaj postupak nešto je zahtevniji, s obzirom na to da zahteva da se aktivno uključite u čitav proces, ali isto tako možete zaraditi novac koji predstavlja dobro početno ulaganje za kupovinu novog vozila. 

Na internetu pronađite sajtove na koje možete postaviti oglase za prodaju automobila, sa slikama koje će dočarati realno stanje vozila. Savetujemo vam da prilikom opisa karakteristika, specifikacija i eventualnih oštećenja na autu budete iskreni i realni. 

Važno je da prilikom pregleda, potencijalni kupac zatekne isto stanje kakvo ste vi naznačili u oglasu. 

Nemojte prezati od istine čak i u situacijama kada je vozilo u lošem stanju. 

Može se desiti da vam se jave pojedinci koji su upravo u potrazi za ovakvim vozilom, da su im neophodni delovi ili imaju drugu nameru za njegovo korišćenje. Prilikom prodaje automobila, vodite računa o papirologiji koja treba da bude perfektna tako da na jednostavan način i u kratkom prenesete vlasništvo na novog vlasnika.

Reciklaža – mislite zeleno 

Reciklaža zapravo podrazumeva otkup automobila na kilogram, a ova opcija idealna je za stara polovna vozila koja nisu u voznom stanju i čiji delovi nemaju nikakvu vrednost na tržištu. 

Reciklažom ne samo da dobijate najviše za vozilo koje je praktično neupotrebljivo, već pozitivno utičete na životnu sredinu, koja je poslednjih decenija u ozbiljnom problemu. Ne možemo zanemariti podatak da je moguće reciklirati čak do 80 % od ukupne mase automobila, a on govori o značaju ovog postupka u složenom lancu reciklaže i zaštite životne sredine. 

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao i usmerio vas ka najboljim opcijama za zaradu od neupotrebljivog automobila. Razmotrite navedene predloge i odaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com