Kandidati besni: Nakon intervjua za posao otkrili šta je najveći problem kompanija

Poslodavci ne daju povratne informacije posle konkurisanja za posao.

Izvor: Tanjug

Foto: shutterstock, Production Perig

Foto: shutterstock, Production Perig

Gotovo devet od 10 kandidata koji su konkurisali za posao ističu da je najveći problem što nikad nisu dobili povratnu informaciju od poslodavca, pokazuje istraživanje koje je sproveo portal za zapošljavanje Infostud.

Za takvo ponašanje, pošto je 88 odsto ispitanika potvrdilo da nisu dobili povratnu informaciju, poslodavci su dobili ocenu 1,5 od maksimalnih pet.

Infostud navodi u saopštenju da je do izbijanja pandemije postojala blaga tendencija u poboljšanju situacije i podseća da se ove godine ponovila prošlogodišnja neprolazna ocena za poslodavce. Zbog takvog ponašanja poslodavaca dve trećine kandidata navodi da više ne bi konkurisali kod istog poslodavca, a njih 70 odsto tog poslodavca ne bi preporučilo.

Visoku ocenu, četvorku, kompanije dobijaju za način zakazivanja testa ili intervjua. Za dobijanje informacija o radnom mestu za koje kandidati konkurišu i brzinu završetka selekcije kompanije su dobile visoke ocene od 3,7.

Infostud prikuplja ocene kandidata o procesu selekcije i regrutacije kod poslodavaca kroz istraživanje “Oceni put do posla” već 13 godina. U 2022. godini stav je iskazalo 22.339 kandidata na 28.791 konkursa raspisanih od strane 7.783 poslodavaca.

Kandidati sa od jedan do pet ocenjuju način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com